Mirëseerdhet !

Ju falenderoj për vizitën në këtë hapësirë web.

Këtu do të gjeni historinë time, historinë e një shkodrani,
pasioni i të cilit ka qënë dhe mbetet gjithnjë muzika.

Instrumentist dhe interpretues i këngëve popullore tradicionale shqiptare, (përveç repertorit të këngëve të muzikës së lehtë italiane), prej disa vitesh shkruaj edhe këngë, si në shqip, ashtu edhe në italisht.

Ndiqmëni pra ne këtë "udhëtim" të filluar me 12 maj 1966.

Quhem Ferdinand, Ferdinand Bjanku.

Kam lindur në
Shkodër, qytet në veri të Shqipërisë dhe një prej qëndrave kryesore kulturore të vendit.

Megjithese prej vitesh jetoj ne Itali, nuk kam nderprere asnjehere aktivitetin tim si kengetar, interpretues i kenges se pavdekshme popullore qytetare shqiptare. Aktivitet, qe e kam pasuru me prodhimtarine artistike, deri tani 5 CD ne shqip e italisht, VHS e DVD me koncertet recitale, etj

Si dhe prodhim i fundit Kalendari 2006, i veçante per impostimin e tij - ku tekstet e kengeve popullore shqiptare ( qe perfshinen ne CD "Qytetit tim") do t'ju shoqerojne ne 12 muajt e 2005

Sot kam edhe aktivitetin tim si fotograf te paraqitur ne internet ne adresen :http://www.ferdinandbjanku.com


Informacione te tjera mbi aktivitetin artistik:

http://www.albacenter.it/ferdinandbjankuPer informacion e bashkepunime
shkruaj mesazhin

 
 

 © Copyright Ferdinand Bjanku - Te gjithe te drejtat e riprodhimit te materialit te paraqitur te rezervuara